Muutin blogin Fantan blogiksi, sillä muutin pois lapsuudenkodistani Fanta mukanani. Muutkin koirat varmasti toki esiintyvät aina välillä. Puolessa vuodessa on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä.

19.04. Käytiin Fantan kanssa Kannuksessa BH-kokeessa. Olin jo kauan haaveillut suorittavani kyseisen kokeen Fantan kanssa ja kun sattui tulemaan näinkin lähelle niin pakkohan se oli ilmoittaa. Liikkeet eivät olleet ihan parhaimmillaan, mutta silti sen verran kunnossa, että uskalsin ilmoittautua. Tottelevaisuus osiossa eniten kritiikkiä saatiin liikkeestä istumaan menosta, sillä en ehtinyt opettaa sitä ihan valmiiksi, joten annoin siinä avun hidastamalla käskyn kohdalla. Tottisosuudesta päästiin hyvin läpi. Kaupunkiosuudella kun jätin Fantan kiinni ja menin itse piiloon ja piilosta palattuani Fanta alkoi haukkumaan koska innostui kovasti. Siihen tuomari sanoi että kun haukkuminen kohdistui minuun niin siinä ei ole mitään ongelmaa. Tuloksena oli hyväksytty BH koe. Fanta oli näinollen kahdeksas keeshond Suomessa joka on sen suorittanut.

26.05. Olimme luonnetestissä mikä oli myöskin Kannuksessa. Muuten tulos oli ihan oikeanlainen, mutta hermorakenne on mielestäni vähän parempi.

 Toimintakyky -1 Pieni
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -1 Pieni
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus -2 Pehmeä
Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++ Laukaisukokematon
Loppupisteet 45

28.05. kävimme Fantan kanssa kessujen erikoisnäyttelyssä Haukiputaalla. Paikalla oli n. 48 ilmoitettua kessua. Fanta oli kerrankin hyvässä kunnosa näyttelyyn mentäessä, sillä yleensä se on ihan karvaton suuremmissa ja tärkeämmissä näyttelyissä :D Edellisestä osallistumisesta oli yli vuosi aikaa, joten oli ihan mielenkiintoista nähdä miten Fantalle kävisi. Hienostihan meillä menikin, sillä Fanta oli kahdeksasta valionartusta toinen erinomaisella ja SA:lla. Paras narttu kisassa olisimme olleet joko viidensiä tai kuudensia.  Fanta oli myös mukana Ikurin kasvattajaryhmässä, joka sijoittui kolmanneksi.

2.-3.07. Käytiin Kokkolassa agilitykisoissa, lauantaina oli B ja C kisa ja sunnuntaina D ja E kisa. B-kisa meni meillä huonosti, saatiin hylky minun suuren mokani takia. En ollut rataantutustuttaessa huomannut radan menevän vähän erilailla ja vähän ennen lähtöä huomasinkin välissä olevan pari estettä. Katsoin siinä sivussa sitten miten voisin mennä. Siinä kävi sitten niin että Fanta meni väärälle esteelle enkä saanut estettyä sitä. C-kisassa saatiin 5 virhettä, joka tuli kieltäytymisestä. Käteni oli ihan liian ylhäällä esteelle tullessa, joten Fanta sitten kiersi sen. Sunnuntaina meni sitten jo vähän paremmin. D-kisassa saatiin 20 virhettä, kontakteilta ja pujottelusta. Mutta sijoituimme suureksi yllätykseksi kolmansiksi, sillä vain kolme koirakkoa oli saanut tuloksen. E-kisa, joka oli hyppyrata meni kaikista parhaiten. Saatiin todella todella harmittava vitonen, joka tuli kepeiltä. Jos olisin hidastanut Fantan vauhtia kunnolla ennen keppejä se olisi mennyt sen oikein. Aikakin oli sen verran hyvä että oltaisiin voitettu nollatuloksella, nyt olimme toisia mikä oli myös ihan hyvä sijoitus. 

Itse olen tässä puolen vuoden aikana käynyt kasvattajan peruskurssin ja tokon koulutusohjaaja kurssin. Kesäkuussa taas tuli vietettyö kaksi ja puoli viikkoa Ranskassa työharjoittelussa.

Seuraavaksi Fantan kanssa harjoitellaan tokoa, jos sitä pääsisi vielä tämän vuoden aikana kokoeilemaan tokon avointa luokkaa. Noutaminen on meillä edellen vaikeuksia tuottava, mutta aina kannattaa yrittää! Agilitykisojakin on vielä tälle vuodella ja suunnitelmissa olisi ilmoittaa vielä yhteen näyttelyyn tänä vuonna.

Projektikoiranani ollut Frodo sakemaani muutti helmikuun lopussa uuteen kotiin. Nyt Frodo asuu Tampereen seuduilla kotikoirana, ja hyvään kotiin pääsikin sillä se on saanut jatkaa kaikenlaisia harrastuksia.

 

Ranskalainen kennel, jossa olin työharjoittelussa

steriloinnin jälkeen Fantalle on kasvanut valtaisa turkki!

28.05. Äitini kävi hakemassa Eestistä valkoisen kleinspitz narttu Viidan.

Äitini kotiin jäänyt kasvatti Salsa kävi ensimmäisessä näyttelyssä ollen ROP-Pentu